Plog to MOEV

Onze leerlingen v zijn de winnaars van de wedstrijd ‘Plog to MOEV’. De organisatie daagde leerlingen uit om al joggend zwerfvuil op te ruimen. De GO! school in Aalst koppelde met succes hun zwerfvuilactie ‘Clean up’ voor de GO! foundation aan dit project.

Meteen na de krokusvakantie startten onze leerlingen van school met een zwerfvuilactie. Deze actie sloot aan bij de Europese Erasmus+ projecten die de school heeft met enkele landen, ondersteund door EPOS vzw.

De leerlingen gingen tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding zwerfvuil oprapen in de nabije omgeving van Aalst en in Aalst zelf. Ze kregen hiervoor materiaal en uitleg van de organisatie River Cleanup: https://www.river-cleanup.org/nl
De actie van de school Clean Up heeft een grote link met water (dit komt terug in de Erasmus+ projecten, samenwerking met River Cleanup, …).

De leerlingen van het Lyceum in Aalst lieten zich voor hun actie Clean Up sponsoren via het sponsorplatform ‘Schermen voor gelijke kansen’ van de GO! foundation.

Leren, ploggen en geld inzamelen

Ploggen staat voor afval opruimen terwijl je aan het joggen bent. Het is een samenvoeging van het Zweedse woord ‘plocka’ (pakken/verzamelen in het Zweeds) en joggen.

De leerlingen van het GO! lyceum in Aalst koppelden hun ‘ploggen’ aan de ander acties en werden de trotse winnaars van de ‘Plog to MOEV’ challenge. https://www.moev.be/challenge-to-moev
De school wint een Idema-waardebon van € 250 om te besteden aan sportmateriaal.

De school wil heel graag nog 20 extra Chromebooks met oplaadkast aankopen ter waarde van 6000 euro. Wil je de school nog steunen? Dat kan nog steeds via de volgende link: https://www.gofoundation.be/project/29249

AGENDA

CONTACT INFO