Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

INSCHRIJVINGEN voor 3de – 4de – 5de – 6de JAAR SECUNDAIR 2021-2022

Je kan het inschrijvingformulier vinden via de volgende LINK:  https://forms.gle/eEZm3fBSHtpFwTdV8

Vanaf maandag 16 augustus zal er contact worden opgenomen om de inschrijving te finaliseren.

INSCHRIJVINGEN 1ste JAAR SECUNDAIR 2021-2022

In samenspraak met het LOP gelden voor alle scholen van het secundair onderwijs dezelfde regels.
De ouders moeten nu digitaal aanmelden via een centraal aanmeldingssysteem. Vervolgens zal het algoritme van de software op basis van 1) voorkeur en 2) toeval (indien er meer kandidaten zijn dan plaatsen) aan elke ouder een ticket toewijzen voor een bepaalde school.

DIGITAAL AANMELDEN (15 maart 2021 t/m 23 april 2021)

• Alle ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een secundaire school in Aalst, moeten zich aanmelden op de website www.naarschoolinaalst.be.
    Dit kan tussen 15 maart om 9.00 u. en 23 april om 15.00 u.
  • We raden aan meer dan één schoolkeuze op te geven!

VOORRANGSGROEPEN:

Broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen.
Kinderen van personeel van de school.

Bij de toewijzing van de school, zullen, na de toekenning van de plaatsen aan de voorrangsgroepen, zoveel mogelijk andere kinderen de school van hun eerste keuze toegekend krijgen. De toekenning gebeurt op basis van 1) schoolvoorkeur en 2) toeval (indien er meer kandidaten dan plaatsen zijn).

Belangrijk: het tijdstip waarop u uw kind aanmeldt, heeft geen enkele invloed op de toekenning van de vrije plaatsen. Het is uiteraard wel noodzakelijk dat u aanmeldt binnen de bovenvermelde periode.

TOEWIJZING (25 april 2021 – 4 mei 2021)

Tussen 25 april en 4 mei wordt bekendgemaakt in welke school uw kind een plaats gekregen heeft. U ontvangt dan via mail een ticket waarmee u in deze school een afspraak kan maken om uw kind effectief in te schrijven.

INSCHRIJVING (5 mei 2021 – 31 mei 2021)

Tussen 5 mei en 31 mei (belangrijk: binnen deze termijn!) kunt u uw kind officieel inschrijven in de school waarvoor u een ticket hebt gekregen. We vragen om hiervoor tijdig een afspraak te maken: secretariaat1stegraad@lyceum-aalst.be.

Wie zich heeft aangemeld maar nog niet effectief heeft ingeschreven, verliest vanaf 1 juni onherroepelijk zijn of haar voorrang. Hij of zij zal zich moeten aansluiten bij de vrije inschrijvingen.

INSCHRIJVINGEN (vanaf 1 juni 2021)

Heeft uw kind geen plaats in de school van uw voorkeur of heeft u uw kind niet aangemeld, dan kunt u vanaf 1 juni 2021 een afspraak maken in een school waar nog vrije plaatsen beschikbaar zijn. In onze school is de capaciteit in het eerste jaar bereikt. Indien u uw kind alsnog wil inschrijven, komt u op een wachtlijst terecht.

Meer info vindt u hieronder:

Leerlingen die zich op deze wijze inschrijven en geen plaats hebben, dienen binnen vier dagen het document niet-gerealiseerde inschrijving te ontvangen van de school. De wachtlijst van degenen die reeds aangemeld hebben, blijft bestaan  (met dubbele contingentering) en is prioritair ten opzichte van de wachtlijst van de vrije inschrijvingen tot en met 7 oktober 2021.

INSCHRIJVINGSFORMULIER vanaf 1 juni 2021 : Inschrijvingsformulier om in te vullen

Voor meer informatie verwijzen we naar de website www.naarschoolinaalst.be.

Waarom onze school?

• Kwaliteit

Kleinschalig en kwalitatief onderwijs is onze insteek.

• VIP

Bij ons is elke leerling uniek en zo wordt die ook behandeld.

• Leerlingbegeleiding

Een team van klascoaches en leerlingenbegeleiders staat voor je klaar.

CONTACT INFO