Talentalent getest

2017 ging van start met enkele zesdejaars die graag hun talenniveau wilden meten met andere Vlaamse scholieren, dus schreven we ons in voor enkele wedstrijden…

In feburari trokken Ina Van Maele (6latmt), Niki Van Geem (6lagr), Milan Calloens (6lagr) en Philippe Hoviele (6lagr) naar Brussel voor de selectie van de talenwedstrijd van KULeuven. Met een hele reeks vragen over spelling en grammatica, een luister- en leesproef en tot slot nog een schrijfoefening, gaven ze zichzelf een serieuze uitdaging. Ze kozen ervoor om zowel aan de test voor Nederlands als die van Frans deel te nemen, met fijne resultaten als gevolg!

Milan Calloens slaagde er zelfs in door te stoten naar de finale, iets waar maar 10 op de zowat 400 deelnemers voor Nederlands in slaagden!

In de finale werd een presentatie verwacht over ‘Dode sporen kunnen de mooiste zijn’, een citaat van de Nederlandse filosoof Bas Haring. Milan deed zijn verhaal vanuit een bijzondere invalshoek, die verraste bij de inhoud van de andere sprekers. Hij bespeelde de zaal met een knappe, overtuigende houding. We waren oprecht fier om hem aan het werk te zien!

‘Vrijheid van meningsuiting’ was het thema van  de debatwedstrijd georganiseerd door Digimores (Humanistisch verbond van leerkrachten) waar we tussen de drukke lessen en 100dagenvoorbereiding aan deelnamen.  Een team, Ina Van Maele (6latmt) en Milan Calloens (6lagr) trok naar Gent, en wist daar 3 rondes knap stand te houden. Vlak voor de halve finale strandden ze, op een totaal van 32 teams zeker een goede prestatie!

Een week later trokken twee teams naar Brussel. Nathan Verschoore (6ecwi) en Andreas Ledegen (6lawi) startten de debatten vlot, maar konden helaas onvoldoende weerwerk bieden aan een team dat uiteindelijk een finaleplaats bemachtigde. Niki Van Geem (6lagr) en Anton Maes (6lawi) behaalden een heel knappe derde plaats! Ze overtuigden door sterke argumenten en een fijne manier van presenteren en overtuigen van hun argumenten.

En zo toont het Lyceum ook haar talentalent!

CONTACT INFO